Ulvilan WEBSDR Ohjelmistovastaanotin

Voit vastaanottaa radiolähetyksiä minun omasta Websdr palvelimesta joka sijaitsee Ulvilassa, vastaanotin on ollut jo noin 8 vuotta ajossa.
Kuuntele LA CB RHA68 3699 71.100 Pori, Hami bändit ja lälläritaajuudet, sekä paljon muuta.

Linkki ohjelmistovastaanottimeen: websdr.fi

 

Mikä on WEBSDR ?

WebSDR eli Web Software Defined Radio on verkkopohjainen radiolähetysjärjestelmä, joka mahdollistaa radiolähetysten vastaanoton internetin välityksellä. WebSDR-järjestelmät ovat yleensä avoimia ja ilmaisia käyttää, ja ne ovat saatavilla kaikille, joilla on pääsy internetiin.

WebSDR-järjestelmä koostuu yhdestä tai useammasta radiolaitteesta, joka on yhdistetty internetiin ja joka lähettää signaalejaan sivustolle, joka toimii käyttöliittymänä käyttäjille. Käyttäjät voivat valita haluamansa radiolaitteen ja siihen liittyvän antennin, ja he voivat kuunnella lähettämiä signaaleja suoraan verkkosivultaan.

WebSDR-järjestelmät ovat erityisen hyödyllisiä harrastelijoille ja tutkijoille, jotka haluavat tutkia erilaisia radiotaajuuksia. Radiotaajuudet voivat vaihdella huomattavasti, joten WebSDR-järjestelmien avulla käyttäjät voivat kuunnella esimerkiksi lyhyitä aaltoja, keskipitkiä aaltoja, FM-radioasemia ja amatööriradioasemia. Joissakin tapauksissa järjestelmiä voidaan käyttää myös signaalien lähettämiseen, mutta yleensä WebSDR-järjestelmät on tarkoitettu vain vastaanottoon.

WebSDR-järjestelmät ovat hyödyllisiä myös tilanteissa, joissa paikallinen radiolähetys ei ole käytettävissä, esimerkiksi maaseudulla tai syrjäseudulla. Käyttäjät voivat käyttää WebSDR-järjestelmiä kuunnellakseen radiolähetyksiä mistä tahansa maailmassa, kunhan heillä on pääsy internetiin.

Yhteenvetona WebSDR-järjestelmät ovat erittäin kätevä tapa vastaanottaa radiolähetyksiä internetin välityksellä. Ne ovat erityisen hyödyllisiä harrastajille ja tutkijoille, jotka haluavat tutkia erilaisia radiotaajuuksia ja ovat hyvä vaihtoehto, kun paikallinen radiolähetys ei ole käytettävissä.