Ultimate 9000E Vesi ilpon ulkoyksikön asennus

Meille asenettiin Ultimate 9000E vesi-ilpo systeemi 23.01.2009 (kylmäaineasennus + pumppu toimintaan tolloin)

Vanhana järjestelmänä meillä oli varaava yösähkölämmitys, joka kulutti noin 40 000kwh/vuosi. Lämmitettävää talossa on 215neilötä, talo on 1970 rakenettu täystiilitalo. vanhat vuotavat isot ikkunat, 2 isoa huonetta (n. 50-60neliöä/kpl) voidaan oikeastaan sanoa, että 3kpl 50-60neliöistä huonetta jos autotalliki lasketaan mukaan, mikä on itseasiassa kaikesta pienin huone jos verrataan noihin isoihin. pointti on se, että isot ikkunat haukkaa enegiaa paljon. TOSI PALJON 🙂

Systeemin uusinnan jälkeen kulutus on laskenut arviona noin puoleen. nyt talvisilla keleillä vie 80 – 150kwh/päivä sähköä, kun vahna systeemi vei keskimäärin 170kwh/päivä, kun pakkasta oli keskimäärin muistakseni tyyliin -1 astetta.

Laitteet on asenettu itse, sähköt vedetty itse. Kylmäaineen asensi JKP-Tekniikka(Pori) IVT edustaja. Kylmäaineen asennuksesta sai pulittaa lähes 600euroa alle parin tunnin hommasta. Itse olin tehnyt niissäkin esivalmistelut, kuten esimerkiksi reijät seinään jne.. Verottaja varmaan ihmettelee et mitä hittoa tässä nyt on huijattu, toivottavasti saadaan kotitalousvähennystä noin isosta summasta. Mielestäni asennus oli täysin ryöstöä, jäätävän hintainen.
Asentajat juottasi paluuputken muuten fosforikuparilla, mikä pitäisi välttää kylmäaineen asennuksissa. sanoin niistä niiden pomolle, mut pomo sano siihen, että “Yli 10 vuotta tehnyt kylmä hommia.. EN ole koskaa kuullut että kompr. olisi hajonnut fosforikuparin takia. Jos ulti ei kestä fosforikupari juotoksia .. En voi asialle mitään.
…Aika löl..

Kuitenkin asiasta toiseen, laite toimii hyvin halpa-laitteeksi ainakin toistaiseksi se on päihittänyt kalliit Sanyon vehkeet, silloin aikoinaan itsekki ajattelin sitä sanyota, onneksi en päätynyt siihen.

Myöhemmin kulutuksista ja aiheista lisää, jopa oma sivu!

TÄÄLTÄ LÖYTYY KULUTUSTIETOA JA LISÄÄ TARINAA!!

Kuvia asennuksesta(klikkaamalla avautuu enemmän):

pumppu