Halpa tee-se-itse aurinkopaneeli

Tossa taanoin löysin yhden tähtitieteilijän sivun, jossa oli hyvät ohjeet tee-se-itse aurinkopaneelille kuvineen. Paneelin hinnaksi tuli vain $104 dollaria.

Paneeli runko on itseasiassa ainot osa joka on itse tehty, itse aurinkokennot on ostettu ebaysta erittäin halvalla (segundaa) tarkoittaen osittain rikki, joku kulma. ei vaikuta toimintaan.

Samalla kurkein vähän lisää, löysin paljon uusia kennoja, jotka oli tosi vähän kallimpia kun noi. laskin, että postikuluineen suomeen tilaus tulisi maksaa  alle 200euroa (n. 170eur) 100kpl 3×6 kennoa, siitä saisi tehtyä jo 2 paneelia. ebayssa myös myydään 108 kenno paketteja. alottelijan on kuitenkin hyvä aloittaa sellaisella paketilla, jossa on ylimääräisiä kennoja jos menee rikki.

Kyse on 60W paneelista, eli ei mistään pienestä. Jo halvimmat 60W paneelit maksaa 400euroa. Tolla alle 200eurolla voisi saada itse tehtyä 2 paneelia, jossa yhteinen teho olisi 120W. kun niitä paneeleita tekis enemmän, niin alkaisi hyöty olla tosi hyvä jo omaan käyttöön.
Täytyy viellä mainita, että yli 100W tehdastekoinen paneeli maksaa lähellä 1000euroa.

Tossa voisi olla jo jopa järkeä. Hinnat alkaa olee kohdillaan. Tässä on myös hyvä puoli se, että voi itse tehdä paneelin suomen olosuhteisiin. Ja kaikesta parasta vihreäää sähvöö 😀

Ai niin sittenkun sais viellä naapuri hakkaamaan pari mäntyä pois eteläpuolelta, niin olisi itselläkin hyvät olosuhteet. Tilanne on nyt niin huono, ettei edes sateliitti(TV) näy 🙁